Freez Challenge

Boek nu

Cadeaubon?

Bestel nu

Health

Cryotherapie en de effecten bij chronische klachten

Cryotherapie is in Japan in eerste instantie ontwikkeld voor de bestrijding van pijn en jeuk. Wat bleek? De therapie was de ideale behandeling bij pijn door bijvoorbeeld MS, reuma, artrose, jicht, psoriasis en de ziekte van Crohn. Lees hier meer over de positieve effecten van koudetherapie als je je gezondheid wilt verbeteren.

 

De voordelen van cryotherapie voor health

  • Activeert het immuunsysteem
  • Stimuleert de doorbloeding
  • Bestrijdt depressie door vrijgekomen endorfine en serotonine
  • Vermindert pijn en jeuk
  • Vermindert spasmen
  • Versnelt het herstel na een operatie
  • Doodt virussen in het bloed door een tijdelijke stijging van de temperatuur tijdens de behandeling

 

Cryotherapie bij psoriasis

Bij psoriasis versnelt de kouprikkel de aanmaak van gezonde huidcellen en gaat de groei van psoriasis tegen. Het blijkt dat regelmatige sessies de uitbraak van psoriasis sterk verminderen, doordat het immuunsysteem op scherp wordt gezet. Jeuk en een rode huid verminderen aanzienlijk. Ook helpt cryotherapie om psoriasis in het gezicht en op de hals te behandelen: crèmes kunnen daar niet worden gebruikt, Whole Body Cryo wel. Bovendien heeft cryotherapie geen bijwerkingen in tegenstelling tot de reguliere behandelmethode tegen psoriasis.

 

Cryotherapie bij reuma

Als Japanse onderzoekers de behandeling van reuma willen verbeteren, ontdekken ze de voordelen van cryotherapie. De effecten van de kouprikkel bij reumapatiënten zijn overweldigend. Cryotherapie kan reuma niet genezen maar helpt wel het algehele immuunsysteem te versterken, het vermindert pijn en stijfheid van het lichaam, werkt ontstekingsremmend en bevordert de gemoedstoestand door het vrijkomen van endorfine en serotonine.

 

Cryotherapie bij chronische pijnen

Spier- en gewrichtspijnen komen al gauw voor. Soms gaan ze snel weg, soms zijn ze blijvend en worden ze chronisch. Op veel plekken in het lichaam kun je er last van hebben:
aanhoudende whiplashpijn of lage rugpijn, maar ook artrose, fibromyalgie, reuma en chronische hoofdpijn. Vaak blijkt er niets aan te doen te zijn, ondanks het experimenteren met verschillende theorieën. In veel van die gevallen kan cryotherapie wél iets betekenen.

 

Cryotherapie bij fibromyalgie

Net als bij reuma bestaat voor fibromyalgie nog geen doeltreffend medicijn. Wel kunnen de symptomen van de ziekte worden verminderd, zoals pijn en lusteloosheid. Ook kunnen zwellingen worden teruggedrongen en ontstekingen geremd. Ook cryotherapie kan fibromyalgie niet genezen. Wel helpt het om het algehele immuunsysteem te versterken. Een behandeling vermindert pijn en stijfheid van het lichaam, werkt ontstekingsremmend en bevordert de gemoedstoestand door het vrijkomen van endorfine en serotonine.

 

Cryotherapie in combinatie met fysiotherapie

Na een Whole Body Cryo sessie heb je minder last van allerlei pijntjes. Daardoor kan een fysiotherapeut je beter behandelen en heeft zijn of haar aanpak meer effect. De pijngrens van de patiënt wordt immers tijdelijk verhoogd en de flexibiliteit van het lichaam is toegenomen. Daardoor kan het gebeuren dat je bepaalde oefeningen ineens wel goed kunt uitvoeren.

 

Een effectieve behandeling bij brandwonden

‘Ik ben Johnny van Houdt. Vijf maanden geleden heb ik tijdens het aansteken van onze houtkachel tweede en derdegraads brandwonden opgelopen. Mijn gezicht, handen, rug en rechterbeen zijn tweedegraads verbrand. Op mijn rechterenkel zat een derdegraads brandwond. Hier heb ik een huidtransplantatie voor gehad.

Nadat de wonden bijna genezen waren, kreeg ik vreselijke last van jeuk, vooral op mijn rug. Hier kon ik zelfs niet van slapen. Via het ziekenhuis hebben we eerst zalf en tabletten geprobeerd, maar deze hielpen niets.
Als laatste werd ons geadviseerd om naar de cryo-sauna te gaan. Dit zou verlichting moeten geven.
Ik had afgesproken een behandeling van 10 sessies te proberen. Al na twee behandelingen was het verschil duidelijk merkbaar. De jeuk werd minder en ik sliep beter.

Ongeveer na de vierde sessie was ik nagenoeg van mijn jeuk af, op af en toe nog korte jeuk na. Ik heb nu 9 sessies gehad en ben 4 maanden verder. Ik ben weer helemaal de oude. Ook krijg ik de indruk dat de cryo-sauna het genezingsproces bevordert.

Ik ben zeer positief over deze behandeling. Ik zou iedereen die klachten blijft houden na de genezing van brandwonden aanraden hiervan gebruik te maken of het in ieder geval te proberen.’

Johnny van Houdt

Nieuwe klant Rooster
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ervaar de sensatie van -110°C.

De extreme kou stimuleert het lichaam om herstelprocessen in gang te zetten, processen die het van nature in zich heeft.

Nieuwe klant Rooster

© Freezlab 2019 - Olympisch Stadion 36, 1076 DE Amsterdam - 020-2621054 - info@freezlab.nl
Freezlab Amsterdam wordt beheerd door Cryo Sisters B.V. Algemene Voorwaarden - BTW NL855317942B01 - KvK 63620448 - Privacy Statement
loading