Freez Challenge

Boek nu

Cadeaubon?

Bestel nu

Sport

Sportprestaties gaan omhoog met cryotherapie

De voetballers van Manchester United doen het. Basketballers in de Amerikaanse NBA doen het. Wielrenners in de Tour de France doen het. Cryotherapie is booming in de topsport. Maar ook als je toevallig geen topsporter van beroep bent, heb je er veel aan. In 3 minuten tijd krijgt je lichaam een boost waar geen herstelkuur tegenop kan. Je kunt de trainingen beter aan én je bent minder gevoelig voor blessures. Niet voor niets is cryotherapie in veel sporten een vast onderdeel van het trainingsprogramma en bij het revalideren.

 

De voordelen van cryotherapie bij sport

  • Het lichaam herstelt sneller van een training. Je kunt dus eerder de volgende training aan.
  • Je ervaart minder last van zware, intensieve trainingen; cryotherapie werkt als een natuurlijke pijnbestrijder.
  • Je herstelt beter, zodat je minder vatbaar bent voor blessures.

 

De 21ste eeuwse variant van het ijsbad

Cryotherapie is de moderne uitvoering van het klassieke ijsbad, dat ook in de sportwereld populair is. Hét grote voordeel van cryotherapie boven het ijskoude water:

  • Na een cryobehandeling kan het lichaam meteen weer optimaal presteren. Het herstel van een ijsbad duurt gauw 24 uur.
  • Cryotherapie kost maar 3 minuten tijd.
  • Een sessie is nagenoeg pijnloos.

 

Cryotherapie voor topsporters: the best kept secret

Clubs als Manchester United, AC Milan en Real Madrid hebben een eigen cabine voor cryotherapie. In de Amerikaanse NBA-basketballeague wordt het gebruikt. Wielrenners in de Tour de France vertrouwen erop. Toch is er weinig bekend over het gebruik ervan in de sport. Topteams laten niet graag anderen in hun ‘keuken’ kijken. Trainingsprogramma’s zijn geheim. Een innovatieve methode als cryotherapie kan nét het verschil maken in de finale van de Champions League of aan de finish van een Tour-etappe. Daarom komen onderzoeken niet naar buiten. En dát die onderzoeken positief zijn, bewijst wel de belangstelling ervoor in de topsport in Europa en in de VS.

 

En wat zegt de wetenschap?

Artsen in ziekenhuizen onderkennen steeds meer het positieve effect van cryotherapie bij sportbeoefening. Dr. Colin Crosby van het BMI Hendon Hospital in Londen loopt voorop. Zijn conclusie: ‘Whole Body Cryo werkt positief bij ontstekingen en pijn, in het bijzonder bij beschadigde zachte weefsels zoals pezen, gewrichten en aanhechtingen tussen bot en spier. WBC-sessies versnellen het herstel. Daardoor zijn minder ontstekingsremmers en pijnstillers nodig. Cryotherapie in combinatie met fysiotherapie geeft een korter herstel na een sportblessure.’
Het nationale rugbyteam van Wales kan door het gebruik van cryotherapie nu tweemaal per dag in plaats van eenmaal per dag trainen. Bekijk hier zijn filmpje.

 

Bekende namen

Cristiano Ronaldo heeft een eigen cryotherapiesauna thuis. Sinds hij er twee keer per week gebruik van maakt, is hij fitter en heeft hij meer kracht.

Vechtsport is intensief, vooral door het ‘full contact’ karakter. Sporters krijgen stoten en trappen op het lichaam te verduren. De zwellingen die hierdoor ontstaan, verdwijnen sneller door cryotherapie, weet UFC-vechter Jamie Varner. Een behandeling vóór en na de wedstrijd bevordert het herstel. Bekijk hier zijn filmpje.

Nieuwe klant Rooster
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ervaar de sensatie van -110°C.

De extreme kou stimuleert het lichaam om herstelprocessen in gang te zetten, processen die het van nature in zich heeft.

Nieuwe klant Rooster

© Freezlab 2019 - Olympisch Stadion 36, 1076 DE Amsterdam - 020-2621054 - info@freezlab.nl
Freezlab Amsterdam wordt beheerd door Cryo Sisters B.V. Algemene Voorwaarden - BTW NL855317942B01 - KvK 63620448 - Privacy Statement
loading