Freez Challenge

Boek nu

Cadeaubon?

Bestel nu

Wellness

Cryotherapie, de nieuwe trend in wellness

We verzorgen ons lichaam beter. We hebben meer aandacht voor gezondheid en goede voeding. Daarom is wellness in een paar jaar tijd veel belangrijker geworden. In die trend past ook een innovatieve therapie als Whole Body Cryo bij Freezlab.

 

De voordelen van cryotherapie voor wellness

 • Een Whole Body Cryo sessie verbetert direct je humeur. Door het vrijkomen van endorfine en serotonine voelen we ons blij, opgeladen en ontspannen.
 • Cryotherapie verhoogt de vitaliteit doordat je bloed wordt opgeladen. Dit zorgt voor een snellere ontgifting en herstel van beschadigd weefsel. Eén sessie van 3 minuten en pijn door een dag lang op je benen staan of door stress, rugpijn en stijfheid verminderen merkbaar.
 • Een jetlag, een kater of lusteloosheid? Met een sessie van 3 minuten verdwijnen moeheid en hoofdpijn en kun je er weer tegenaan.
 • Een sessie schudt je immuunsysteem wakker.

 

Waar gaat wellness eigenlijk over?

Wellness: iedereen kent het woord. Maar wat is het nu eigenlijk? In feite is wellness de optelsom van een groot aantal factoren:

 • voeding
 • werkplek/werkhouding
 • beweging
 • ademhaling/luchtkwaliteit
 • elektromagnetische belasting
 • inspiratie
 • energiebalans

In de optimale situatie is elk van die factoren in balans. Ontbreekt het evenwicht bij een of meer factoren? Dan merken we dat aan ons welbevinden, vroeg of laat. En hoe meer kans dat cryotherapie de verstoorde balans weer kan herstellen. Een paar cryobehandelingen blijken een heel positief effect te hebben. Effecten, die alles te maken hebben met onze hormoonhuishouding.

 

Cryotherapie op z’n Siberisch

Zo’n twintig jaar geleden viel het Olesya Osintseva, kleuterjuf in Siberië, op dat haar kinderen weinig weerstand hadden. Ze kwam met een bijzondere maatregel, na overleg met de ouders: de kinderen zouden elke dag anderhalve minuut buiten spelen: in de ijzige Siberische kou met niets meer aan dan hun zwemkleding!

Het effect was direct zichtbaar. De weerstand nam toe. Koudetherapie heeft namelijk een ontstekingsremmende werking en helpt het lichaam zichzelf te reguleren. Bovendien bevordert cryotherapie de aanmaak van T-lymfocyten die zorgen voor een sterker immuunsysteem.

Nieuwe klant Rooster
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ervaar de sensatie van -110°C.

De extreme kou stimuleert het lichaam om herstelprocessen in gang te zetten, processen die het van nature in zich heeft.

Nieuwe klant Rooster

© Freezlab 2019 - Olympisch Stadion 36, 1076 DE Amsterdam - 020-2621054 - info@freezlab.nl
Freezlab Amsterdam wordt beheerd door Cryo Sisters B.V. Algemene Voorwaarden - BTW NL855317942B01 - KvK 63620448 - Privacy Statement
loading